Зима! Слушний час для утеплення дворових водопровідних колодязів

Зима! Слушний час для утеплення дворових водопровідних колодязів

З настанням зими приходять морози, які зазвичай призводять до перемерзання ґрунту, внаслідок чого мережі, які неглибоко залягають під землею, перемерзають і виходять з ладу. Тому, від значних втрат та неприємностей захистити себе можна, якщо на початку зими належним чином утеплити дворові водопровідні  колодязі, в яких розміщені вузли обліку, задля запобігання виходу з ладу водолічильників.

«Для того, щоб уникнути значної шкоди від лютих морозів, необхідно ретельно утеплити вашу водопровідну мережу та лічильник. За умови настання надзвичайно сильних холодів це може допомогти уникнути їх замерзання, а в трубах залишиться вода, замість льоду» - говорить Бойчук С.В, головний інженер КП «Первомайський міськводоканал».

Мова йде про ті водопровідні мережі, що є власністю та зоною відповідальності мешканців приватного сектору. Адже через виведення з ладу та необхідності ремонту даних об’єктів, Водоканалу доводиться відключати великі ділянки міського водогону, лишаючи без води інших водокористувачів.

Тому, подбайте про своє майно завчасно, та пам’ятайте, ситуацію легше попередити,  аніж боротися з нею.