Відключення за борги

Відключення за борги

Споживачі, які не сплачували за спожиті послуги понад три місяці, автоматично потрапляють до переліку боржників, з якими підприємство працюватиме у судовому порядку (а стягнення боргів у судовому порядку додає на боржника додаткових грошових навантажень у вигляді судових зборів).

Нагадаємо, що в разі неможливості погашення заборгованості в повному обсязі – можна укласти договір реструктуризації. А якщо оплата за комунальні послуги перебільшує 15% частку від сукупного доходу сім’ї – можна отримати субсидію

Якщо абоненти продовжують накопичувати борг – Водоканал вимушений застосовувати радикальні міри та обмежувати послугу водопостачання (відключити боржнику можливість користування водою).

Відключати воду боржникам підприємство має право згідно нової редакції Закону «Про житлово-комунальні послуги», який вступив в дію в травні.

Відновлення послуги відбудеться тільки після оплати боргу та робіт з підключення, вартість якої– 3034,54грн.
У разі відключення абонента від водопровідної мережі за абонентську заборгованість для підключення необхідно особисто прийти в відділ збуту Водоканалу за адресою: вул. Київська, 129, каб.4 та виконати звірку розрахунків, отримати рахунок на оплату за роботи по відключенню-підключенню.

Для цього необхідні документи (оригінали та копії):
1. Заява від абонента на підключення–відключення.
2. Квитанції про сплату заборгованості та за роботи по відключенню-підключенню.
3. Довідка про виконання технічних умов для підключення об’єкта до міських мереж водопроводу та каналізації.
Вартість послуги: 
3034,54 грн (рахунок надається згідно калькуляції).