Створено спеціальну комісію з метою визначення технічного стану обладнання та будівлі станції ОСВ-2

6 червня 2023 року міський голова Олег Демченко, спільно із першим заступником міського голови Дмитром Малішевським та начальником управління ЖКГ відвідали обʼєкт критичної інфраструктури ОСВ-1 комунального підприємства “Первомайськводоканал”

За дорученням очільника Первомайської територіальної громади Олега Демченка із представників житлово-комунального господарства було створено постійно діючу комісію з представників депутатського корпусу та житлово-комунальних питань.

Директор КП “Первомайськводоканал” Микола Онуфрієнко спільно із виконуючим обовʼязки начальника станції Олександром Кукушкіним ознайомив усіх присутніх із очисною станцією водопроводу (ОСВ-1) з метою визначення технічного стану обладнання та будівлі.

Члени комісії, оглянувши технічні приміщення, та обдумавши усі ризики та наслідки у разі продовження роботи очисної станції визнали, що будівля знаходиться у критичному та аварійному стані. Провівши нараду, комісія вирішила розпочати ремонтні роботи у короткі строки, щоб гарантувати безпеку працівників станції та надавати населенню якісну послугу з водопостачання, адже станція ОСВ-1 забезпечує водою 70% населення Первомайської територіальної громади. Для більш швидкого та якісного виконання робіт буде задіяно спеціальну техніку, а ремонт здійснено працівниками підрядних підприємств.

Тим часом, на станції ОСВ-2, завершуються ремонтні та продовжуються оздоблювальні роботи. Це: ремонт підлоги, заміна кахлю та вікон, освітлення. Розпочато заміну даху та встановлено дизельний генератор, отриманий від міжнародних партнерів. Працівниками підрядного підприємства вже відремонтовано 2 резервуари місткістю по 1000м3. Було проведено утеплення резервуару, дезинфекцію та промивку.

Тож, можна зробити висновок, що влада Первомайської територіальної громади піклується про її мешканців та робить усе, для забезпечення населення якісною послугою з водопостачання, безпеки та комфорту працівників очисних станцій водопроводу.