Щодо перебоїв у водопостачанні під час ремонтних робіт

4 липня по вулиці Рожева, 5 стався виток води внаслідок пошкодження сталевого трубопроводу, Ø 150 мм, через що будинки № 3, 5, 7, 9 залишились без водопостачання.

 Працівники з’ясували, що сталева труба через довготривале використання зазнала зносу, внаслідок якого виникли тріщини. Труба була прокладена ще у 96 році минулого століття, тому мережа відслужила своє вже давно. Робітники ліквідували виток провівши зварювальні роботи зі встановленням ремонтних хомутів на трубопроводі.

З приводу тривалої відсутності води у соціальній мережі Фейсбук стали надходити образи та лайки щодо роботи Водоканалу та поради як саме треба працювати. Хочемо пояснити, що змоги проводити заміни всього трубопроводу підприємство не має, тому й надалі будуть проводитись поточні ремонти, для уникнення марних витрат води.

Чому немає можливості? Це низький рівень оплати споживачами за спожиті послуги з водопостачання та водовідведення. Загалом за вказаними будинками по вулиці Рожевій борг за послуги на даний час становить 177,8 тис. грн.

 Нажаль, брак обігових коштів, не дає можливості підприємству сплачувати рахунки за спожиту електроенергію, реагенти, паливно-мастильні матеріали, які, не зважаючи на стрімке подорожчання, потрібно регулярно закуповувати. Без енергоносіїв неможлива робота насосів, які потрібні для того щоб підняти воду з річок, подати в місто і підняти до багатоповерхівок, а потім і забезпечити відведення стоків та роботу очисних споруд. Без реагентів неможливо очистити та знезаразити воду. Без плати за паливно-мастильні матеріали наш автопарк не зможе забезпечувати ліквідацію поривів, здійснення планових та позапланових виїздів наших аварійних бригад.

Такі обурливі питання, як: «Чому в моєму крані немає води», «Чому ніхто не реагує на мої звернення» та «Чим там займається Первомайськводоканал, що так довго ремонтують» виникають у мешканців Первомайська, коли стаються збої у водопостачанні і така реакція людей є природною, оскільки подібні незручності впливають на комфорт їхнього життя. Треба зауважити що бувають ситуації, коли виток виявлено, але виконати ремонті роботи у найближчі години немає змоги, оскільки кількість працівників на підприємстві має межі, а чисельність аварійних пошкоджень може коливатися до 8 на день. Пріоритетність завдань визначають відповідно до масштабів витоку та його наслідків. Лише після того, як працівники завершать роботу на одному об`єкті, вони можуть розпочати її на іншому.

Безумовно, наразі вкрай складний час не тільки для нашого міста, а й для всієї країни, проте чи буде питна вода в наших оселях, залежить безпосередньо від того, чи сплачуємо ми за послуги, які кожен з нас вже отримав.

Тож розраховуємо на свідомість споживачів і дякуємо кожному, хто вчасно та в повному обсязі сплачує рахунки!