Ремонтні роботи на станції ОСВ-2 добігають кінця

Ремонтні роботи на очисній станції водопроводу добігають кінця. 

Станція ОСВ-2 є одним з найважливіших об'єктів критичної інфраструктури для мешканців Первомайської територіальної громади. Ця станція забезпечує водопостачання близько 20-ти тисяч мешканців таких мікрорайонів:

Коротченко, Рожева, Достоєвського, Гвардійська, 40 років Перемоги та Котеджі.  
Через критичний стан обладнання ОСВ, підприємство "Первомайськводоканал" не могло забезпечити якісні послуги з водопостачання жителям даних мікрорайонів.  

Тому влада Первомайської територіальної громади спільно з працівниками КП "Первомайськводоканал" прийняла рішення про початок ремонтно-відновлювальних робіт на станції ОСВ-2 наприкінці 2022 року. Цей об'єкт було обрано першим через його важливість для місцевих мешканців. 

 КП "Первомайськводоканал" обслуговує великий комплекс системи водопостачання та водовідведення, який включає в себе різні об'єкти, такі як водозабори, підкачувальні станції, мережі водопроводу та каналізації. Усі ці об'єкти потребують термінового ремонту. 

Фінансову підтримку для відновлення станції ОСВ-2 надає Первомайська міська рада. Міський голова Олег Демченко разом з першим заступником міського голови Дмитром Малішевським та начальником управління ЖКГ Олександром Лисим займаються контролем над ремонтними роботами. Вони проводять інспекції, брифінги з журналістами та спілкуються з працівниками станції. 

 Директор КП "Первомайськводоканал" Микола Онуфрієнко та головний інженер Євгеній Шевцов відповідають за хід робіт і замовляють необхідне обладнання. Під контролем головного енергетика, Віктора Щербеця, було підготовлено місця для дизельного генератора, отриманого від міжнародних партнерів, щоб забезпечити безперебійну роботу станції та встановлено його за всіма відповідними вимогами та нормами.  

 На станції замінено інженерні мережі та комунікації водопостачання в приміщеннях підприємства, басейни для води облаштовано новим кахлем, повністю замінено та вмонтовано у розподільні коробки електропроводку, встановлено нову лінію вентиляції, вікна. Проведено облаштування приміщень для обслуговуючого персоналу станції, встановлено новий дах. 

Працівниками підрядного підприємства вже відремонтовано 2 резервуари місткістю по 1000м3. Було проведено утеплення резервуару, дезинфекцію та промивку.  

Також розпочато роботи встановлення нової огорожі. Так як станція ОСВ-2 є стратегічним об’єктом для Первомайської територіальної громади, встановлено цілодобову охорону. 

 Ремонтні роботи на станції ОСВ-2 мають бути завершені у найближчі місяці. Після повного переоснащення станції, мешканці Первомайської територіальної громади будуть мати стабільне та якісне водопостачання. 

 Також, нагадаємо, що за дорученням очільника Первомайської територіальної громади Олега Демченка із представників житлово-комунального господарства було створено постійно діючу комісію з представників депутатського корпусу та житлово-комунальних питань, для прийняття рішення про початок аварійно-відновлювальних робіт на станції ОСВ-1 

 Члени комісії, оглянувши технічні приміщення, та обдумавши усі ризики та наслідки у разі продовження роботи очисної станції ОСВ-1  визнали, що будівля знаходиться у критичному та аварійному стані. Провівши нараду, комісія вирішила розпочати ремонтні роботи у короткі строки, щоб гарантувати безпеку працівників станції та надавати населенню якісну послугу з водопостачання, адже станція ОСВ-1 забезпечує водою 70% населення Первомайської територіальної громади. Для більш швидкого та якісного виконання робіт буде задіяно спеціальну техніку, а ремонт здійснено працівниками підрядних підприємств.  

Тож, можна зробити висновок, що влада Первомайської територіальної громади звертає особливу увагу на важливість забезпечення належного функціонування системи водопостачання та водовідведення для комфорту та безпеки мешканців.