Правила користування каналізацією

Шановні споживачі!

    Спостерігається зріст кількості аварій на мережах водовідведення.

Мешканці будинків, не задумуючись, зливають в каналізацію все підряд: харчові відходи, хімікати, фарби, масла і т. д. Переважної більшості проблем можна уникнути, якщо навчитися грамотному водокористуванню.

    У першу чергу, необхідно відділяти тверді відходи від рідких. Неприпустимо засмічувати очисну систему відходами у таких обсягах, з якими вона просто не здатна впоратися.

 

  У зв’язку із цим нагадуємо про Правила користування системою водовідведення (каналізацією):

1. Утримувати у чистоті унітази, раковини й умивальники

 

2. Не допускати поломок встановлених у квартирі санітарних приладів і арматури

 

3. Забороняється зливати в унітази, раковини й умивальники легкозаймисті рідини й кислоти

 

4. Забороняється кидати в унітази пісок, будівельне сміття, сухі й розведені будівельні суміші і їх залишки, ганчірки, вату, предмети особистої гігієни, туалетний папір, кістки, скло, солому, металеві й дерев’яні предмети.

 

5. Забороняється скидання в систему каналізації харчових відходів, продуктів

 

6. Не допускати невиробничої витрати водопровідної води, постійної протоки при водокористуванні, витоків через водорозбірну арматуру

 

7. Забороняється користуватися раковинами, умивальниками, унітазами, посудомийними й пральними машинами у випадку засмічення в каналізаційній мережі, тобто забороняється робити будь-який злив води в каналізацію до усунення засмічення

 

8. Негайно повідомляти про всі несправності системи водопроводу й каналізації

 

9. Оберігати санітарні прилади й відкрито прокладені трубопроводи від ударів і механічних навантажень

 

10. Оберігати пластмасові труби (поліетиленові каналізаційні стояки й підводки холодної води) від впливу високих температур, механічних навантажень, ударів, нанесення подряпин, не красити поліетиленові труби й не прив’язувати до них мотузки

 

11. Для очищення зовнішньої поверхні пластмасової труби користуватися м’якою вологою ганчіркою; категорично забороняється застосовувати металеві щітки

 

12.  При засміченні поліетиленових каналізаційних труб забороняється:  користуватися сталевим дротом, пластмасові трубопроводи, прочищати відрізком поліетиленової труби діаметром до 25 мм або твердим гумовим шлангом.

Недотримання цих вимог збільшує кількість засмічень, а збільшення кількості засорів зменшують швидкість їх ліквідування.

Просимо Вас провести бесіду зі своїми дітьми про те, які предмети не можна змивати в унітаз і пам’ятайте, ваша власна поведінка стане для них надійним позитивним прикладом.

Давайте поважати себе та користуватися каналізаційною системою міста за призначенням.