Первомайці - не будьте байдужими, повідомляйте про відсутні кришки люків на мережах водопроводу та каналізації

Первомайці - не будьте байдужими, повідомляйте про відсутні кришки люків на мережах водопроводу та каналізації

Останнім часом в місті Первомайську почастішали випадки зухвалих крадіжок кришок люків з оглядових колодязів на водопровідних та каналізаційних мережах міста. Не зважаючи на те, що підприємство встановлює замість металевих залізобетонні кришки, проблема крадіжок залишається актуальною, так як зловмисники примудряються трощити навіть залізобетон, задля здобуття мізерної кількості металу.

Так кожен із люків одного дня може перетворитися на пастку для людей, автомобілів, тварин, якщо безвідповідальний злодій заради власних потреб викраде його кришку. Глибина колодязів 3–7 метрів, а внизу – труби, засувки та загазованість, тому потрапляння до них – це завжди загроза для життя та здоров’я жителів міста.

Підприємство застерігає злодіїв, які заради наживи знімають кришки люків: Водоканал не залишає такі випадки без уваги та щораз звертається до правоохоронних органів, тому що це злочин, за який встановлено кримінальну відповідальність, зокрема зловмисники можуть потрапити за грати на три та більше років.

Довідково: Статтею 185 Кримінального кодексу України в залежності від розміру завданої шкоди для злодіїв передбачене покарання – від штрафів, громадських чи виправних робіт, арешту до позбавленням волі на строк від трьох до дванадцяти років. Також відповідальність несуть і власники та працівники пунктів прийому металобрухту. В разі виявлення у них контролюючими органами оснащення оглядових колодязів (кришок люків, металевих східців та інших деталей) чи устаткування пожежних гідрантів, їх працівникам загрожує кримінальне покарання передбачене статтею 198 Кримінального кодексу: арешт на строк до шести місяців або обмеженням чи позбавленням волі на строк до трьох років, адже таке обладнання вважається майном, здобутим злочинним шляхом, а дії працівників пункту – збутом викраденого.

КП «Первомайський міський водоканал» звертається до містян із проханням бути обачними і при виявленні відкритого оглядового колодязя повідомляти у диспетчерську службу підприємства за цілодобовим номером 4-20-88, можливо саме Ваш дзвінок допоможе врятувати чиєсь здоров’я, а може навіть і життя!