Мізерна нажива - значні збитки

Мізерна нажива - значні збитки

Крадіжка трубопроводів – одна із головних проблем, які роблять роботу КП «Первомайського міського водоканалу» вразливою. Металісти приносять не тільки значні матеріальні збитки підприємству, але й ставлять під загрозу стабільне і якісне водопостачання та водовідведення.

4 квітня 2018 року при обстеженні напірного колектору від насосної станції каналізації по вул. пр. Праці,4 до ланів фільтрації, спеціалістами водоканалу було виявлено, що під залізною дорогою був пошкоджений каналізаційний колектор діаметром 250 мм (поліетилен), а також вирізана частина металевого чохла з сталевої труби діаметром 325 мм довжиною 2,5 м, в якому знаходився сам колектор.

За словами співробітників Водоканалу, знайти колектор не так то й легко, тому що ця інформація прихована від загалу, однак крадії знали, що шукали. Звідки зловмисники отримали таку інформацію, будуть з’ясовувати правоохоронні органи, так як Водоканалом буде подана заява про даний факт до поліції. А також, нагадуємо, що в  разі виявлення правоохоронними органами у власників пунктів прийому металобрухту труб, які є власністю водоканалу, їм загрожує кримінальне покарання передбачене статтею 198 Кримінального кодексу: арешт на строк до шести місяців або обмеженням чи позбавленням волі на строк до трьох років, адже це вважається майном, здобутим злочинним шляхом, а дії власників пункту – збутом викраденого.

А поки підприємство підраховує збитки від нанесених злочинних дій, так за попередніми даними, відновлення каналізаційного колектору потребує не менш ніж 50 тис.грн. і ліквідовувати таку аварію КП «Первомайський міський водоканал» змушений самостійно, щоб не призвести до зупинки роботу ЗАТ «Первомайський молочноконсервний комбінат» та не занурити цілий мікрорайон міста в каналізаційний колапс.