Інформація для мешканців мікрорайону Цукровий завод

Інформація для мешканців мікрорайону Цукровий завод

Водозабір мікрорайону Цукровий завод, який знаходиться на правому березі річки Південний Буг в районі вулиць Юності-Кодимської, здійснюється з річки Південний Буг. У місті вздовж Південного Бугу – кілька водозаборів, один з яких 25 травня опинився над водою, тобто в трубах, які наповнюються з річки Південний Буг води не стало.

 

Дана надзвичайна ситуація склалась через те, що АТ «Миколаївобленерго» планував розпочати виконання ремонтних робіт з ремонту дерев’яної надбудови греблі Первомайської ГЕС 29 травня 2018 року, але вже 25 травня рівень води в річці Південний Буг впав до критичної позначки. Первомайська ГЕС скинула воду з водосховища до рівня, при якому качати воду стало технічно неможливо. 25 травня о 20 годині на очисних спорудах водопроводу – 3 вимушені були перейти на резервний водозабір з річки Кодима. Вода цієї річки має високу кольоровість, лужність, жорсткість, а для Водоканалу це означає надвеликі витрати хлорного вапна, яке необхідне для доведення такої води до вимог ДСанПіН 2.2.4-171-10.

Ремонтні роботи Первомайської ГЕС орієнтовно мають бути виконані в десятиденний термін, а на цей час КП «ПМВК» необхідно придбати близько 4 тон хлорного вапна, для додаткових заходів очистки води з ріки Кодима. Вартість однієї тони хлорного вапна 33,3 тис.грн.