Дані по кришкам люків водопровідного та каналізаційного господарства у м. Первомайську за 2017 рік

Дані по кришкам люків водопровідного та каналізаційного господарства у м. Первомайську за 2017 рік

Проблема крадіжок кришок люків була та залишається актуальною для будь-якого регіону, ажде кожен із люків одного дня може перетворитися на пастку для людей, автомобілів чи тварин. Глибина колодязів 3–7 метрів, а внизу – труби, засувки та загазованість, тому потрапляння до них – це завжди загроза для життя та здоров’я жителів міста.

Станом на кінець 2017 року на балансі КП «Первомайського міськводоканалу» знаходиться 972 водопровідних колодязів та 1712 колодязів мереж каналізації. На протязі року було накрито кришками 182 колодязя, з яких 150 бетонних та 32 чавунних (строк експлуатації кришок варіюється від 30 до 50 років), запірна арматура на люках не передбачена. До поліції було подано 2 заяви про крадіжки, по одній з яких є вирок суду. На 2018 рік водоканал потребує 120 кришок для мереж водопроводу та 80 – для мереж каналізації.

Довідково: Статтею 185 Кримінального кодексу України в залежності від розміру завданої шкоди для злодіїв передбачене покарання – від штрафів, громадських чи виправних робіт, арешту до позбавленням волі на строк від трьох до дванадцяти років. Також відповідальність несуть і власники та працівники пунктів прийому металобрухту. В разі виявлення у них контролюючими органами оснащення оглядових колодязів чи устаткування пожежних гідрантів, їх працівникам загрожує кримінальне покарання передбачене статтею 198 Кримінального кодексу.

КП «Первомайський міський водоканал» звертається до жителів міста із проханням бути обачними і при виявленні відкритого оглядового колодязя повідомляти у диспетчерську службу підприємства за цілодобовим номером 4-20-88.